.

duminică, 29 aprilie 2012

Tort cu crema de branza si crema de castane



Ingrediente:
 Blat; 5 oua,5 linguri faina,5 linguri zahar,1 praf de copt,100 gr miez de nuca taiat bucatele
Crema de branza: 300 gr branza de vaci,200 ml frisca lichida
Crema de castane: 200 gr piure de castane,100 gr margarina,2 linguri esenta de rom
Glazura: 300 gr ciocolata menaj,50 ml frisca lichida


Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul,apoi galbenusurile.Faina si praful de copt se amesteca.
Incorporam faiana amestecand usor.Incorporam si miezul de nuca maruntit.

O tava de savarina mare-mare se tapeteaza cu unt si faina si turna copozitia.Dam la cuptor 40 min.
 Se scoate cu grija si se lasa sa se raceasca.
Crema de branza: frisca se mixeaza bine apoi o amestecam cu branza de vaci.
Crema de castane: piureul de castane se amesteca cu esenta de rom si cu margarina
 Blatul rece se taie pe trei locuri.
Punem pe platou prima foaie,un strat de crema de castane,alt blat si apoi ctrema de branza,am treilea blat si iar un strat de crema de castane si ultimul blat.
Ciocolata topita impreuna cu frisca se toarna peste tort.
Lasam 2-3 ore la rece.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...