joi, 5 aprilie 2012

Prajitura cu foi de dobos

Ingrediente:
Foi:
6 oua,6 linguri faina,6 linguri zahar,1 praf de copt
Crema:
500 ml lapte,8 linguri zahar,50 gr amidon,1 lingura cacao,1 esenta de rom,200 gr unt.
Mod de preparare:
Separam ouale si batem albusurile,adaugam zaharul  si batem pana albusul devine o spuma tare si lucioasa.
Adaugam si galbenusurile apoi.La final incorporam faina amestecand usor.
Pe dosul tavii se pune o foaie de hartie de copt,apoi se intinde  compozitia in strat subtire si uniform.Se coace la foc mediu 8-10 min. Avem grija sa nu se arda foile.


Din compozitie am facut 3 foi.
Crema: Laptele se pune la fiert cu amidonul si zaharul.'Cand s-a ingrosat suficient dam la rece crema .
Se amesteca crema cu cacaua,esenta de rom si untul pana devine spumoasa.
Intindem cate un stat uniform de crema peste foile pe care le suprapunem,Deasupra intindem de asemeni un strat de crema.


Lasam prajitura 4-5 ore cel putin sa se inmoaie foile si apoi putem portiona.

2 comentarii:

  1. Tare bine arata.Am sa incerc reteta ta,nu prea imi place mie sa fac foi....dar incerc.Pupici...si week-end placut!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Andreea!
      Sa vezi ca se fac mult mai usor decat foile celelate pe care le intindem cu sucitorul pe masa din diverse aluaturi.
      Te pup si eu...un week-end placut si tie!

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...