Tort cu mere si crema de zahar ars


Ingrediente:

Crema:
8 oua,
1 litru lapte,
4-5 linguri zahar,
1 plic zahar vanilinat,
4-5 mere
Blat:
6 oua,
6 linguri zahar,
1 plic zahar vanilinat,
6 linguri de faina
1 praf de copt
Caramel: 10 linguri zahar

Mod de preparare:
Se caramelizeaza cele 10 linguri de zahar si se tapetaeaza si peretii cratitei.


Ouale se amesteca bine cu zaharul si cu zaharul vanilinat.Adaugam apoi si laptele.



Amestecul se toarna in cratita tapetata cu zaharul caramelizat printr-o strecuratoare.
Merele care au fost curatate de coaja si taiate felii se pun in copozitia de lapte si ou.
Dam la cuptor timp de 40 min.


Intre timp pregatim blatul.Batem albusurile ,adaugam zaharul apoi galbenusurile.Incorporam si faina si praful de copt amestecand usor.
Se scoate crema de la cuptor dupa cele 40 min ,turnam si nivelam compozitia de blat si dam la cuptor din nou pentru alte 40-45 min.
Dupa ce s-a copt se scoate,se lasa sa se raceasca bine apoi se rastoarna si se mai lasa cateva ore la rece.In acest timp tot siropul va fi absorbit de blat.

Comentarii

  1. a fost super tortul ;am mai incercat pana acum mai multe variante ,dar aceasta reteta mi s-a parut cea mai buna.Imi pare rau ca nu stiu sa pun fotografia aici....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut reteta ! aici nu poti sa pui reteta insa se poate pune la mine pe facebook pe pagina de blog https://www.facebook.com/pages/La-VERA-in-Bucatarie/154350498014214

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Postări populare