Tort cu crema de vanilie

                              

Ingrediente
pentru blat: 7 albusuri, 200 gr zahar pudra, 250 gr faina, 1 lamaie
pentru crema: 400 ml lapte, 4 linguri amidon, 2 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri margarina, 1 baton vanilie, 200 gr visine congelate     sau din compot
Decor: frisca
Mod de preparare:
Batem spuma albusurile apoi adaugam treptat zaharul pudra si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam coaja rasa si zeama de la lamaie si incorporam. Punem apoi faina mestecand pana la omogenizare Tapetam forma de tort inimioara cu hartie de copt si turnam aluatul.
 Dam la cuptor , la foc mic pana se rumeneste usor. Taiem blatul in doua . Punem o folie alimentara in forma apoi asezam primul blat. Nu este necesar sa insiropam blatul deoarece se va inmuia de la crema.
Preparam crema astfel:
dizolvam amidonul in doua trei linguri de lapte apoi il amestecam cu restul de lapte. adaugam ouale si zaharul si punem sa fiarba la foc mic mestecand continuu ca sa nu se lipeasca si sa nu faca cocoloase. Cand a dat in clocot si s-a ingrosat dam deoparte, adaugam margarina si vanilia si mestecam bine pana se omogenizeaza. Adaugam bine visinile bine scurse si turnam crema peste tort. Asezam deasupra celalalt blat si dam la rece una-doua ore. Decorama cu frisca batuta.

Comentarii

Postări populare