Tort de cacao cu rom
Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua, 140 g zahar, 1 praf sare, 60 g faina alba, 60 g amidon, 2 linguri cacao
Pentru umplutura si insiropat:
200 g migdale dulci macinate, 100 g zahar pudra, 2 esente de rom, 3 linguri jeleu de coacaze, 1 plic zahar vanilat
Pentru decor:
frisca si flori din pasta de lapte praf
Preparare:
Se bat galbenusurile cu 2 linguri de apa calduta si zahar. Albusurile se bat separat, cu sare. Se amesteca faina impreuna cu amidonul si cacaua si se cern peste albusuri; toate se inglobeaza apoi in crema de galbenusuri. Puneti apoi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin unt, pentru a nu se lipi. Se coace timp de 40 minute, la foc mediu. Cand e rece aluatul, se scoate din forma si se taie pe 2 locuri si obtinem 3 foi. Se amesteca migdalele macinate cu zahar pudra. Se imparte compozitia in doua parti egale. Se fac doua bile, apoi, cu sucitorul de lemn se intind doua foi, intre 2 folii transparente. Blatul din mijloc se insiropeaza cu rom. Se incalzeste jeleul de coacaze si se unge cu el blatul inferior, precum si cel intermediar, deja insiropat. Pe aceste doua blaturi se asaza cate o foaie din aluatul de migdale. Se suprapun blaturile, se acopera cu blatul superior si se preseaza usor.
Decoram cu frisca batuta.
Pentru blat:
4 oua, 140 g zahar, 1 praf sare, 60 g faina alba, 60 g amidon, 2 linguri cacao
Pentru umplutura si insiropat:
200 g migdale dulci macinate, 100 g zahar pudra, 2 esente de rom, 3 linguri jeleu de coacaze, 1 plic zahar vanilat
Pentru decor:
frisca si flori din pasta de lapte praf
Preparare:
Se bat galbenusurile cu 2 linguri de apa calduta si zahar. Albusurile se bat separat, cu sare. Se amesteca faina impreuna cu amidonul si cacaua si se cern peste albusuri; toate se inglobeaza apoi in crema de galbenusuri. Puneti apoi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin unt, pentru a nu se lipi. Se coace timp de 40 minute, la foc mediu. Cand e rece aluatul, se scoate din forma si se taie pe 2 locuri si obtinem 3 foi. Se amesteca migdalele macinate cu zahar pudra. Se imparte compozitia in doua parti egale. Se fac doua bile, apoi, cu sucitorul de lemn se intind doua foi, intre 2 folii transparente. Blatul din mijloc se insiropeaza cu rom. Se incalzeste jeleul de coacaze si se unge cu el blatul inferior, precum si cel intermediar, deja insiropat. Pe aceste doua blaturi se asaza cate o foaie din aluatul de migdale. Se suprapun blaturile, se acopera cu blatul superior si se preseaza usor.
Decoram cu frisca batuta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu