Placinta cu dovleac
Ingrediente:
1kg de faina,
1 praf de copt,
4linguri de zahar,
4 linguri de ulei,
putina aroma de lamaie,
apa (lapte)cat e nevoie.
Mod de preparare:
Se framanta un aluat.Se lasa 30 min la odihnit.
Dovleacul se da pe razatoare,se amesteca cu zahar si se caleste putin sa scada zeama,eventual se adauga 2-3 linguri de gris la sfarsit.
Aluatul se imparte in 3 parti. Din fiecare se intinde o foaie de 0,5 cm.
Pe mijloc se pune dovleacul iar marginile se taie in fasii de 2-3cm care apoi se impletesc peste umplutura.
Se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor la foc mic.
1kg de faina,
1 praf de copt,
4linguri de zahar,
4 linguri de ulei,
putina aroma de lamaie,
apa (lapte)cat e nevoie.
Mod de preparare:
Se framanta un aluat.Se lasa 30 min la odihnit.
Dovleacul se da pe razatoare,se amesteca cu zahar si se caleste putin sa scada zeama,eventual se adauga 2-3 linguri de gris la sfarsit.
Aluatul se imparte in 3 parti. Din fiecare se intinde o foaie de 0,5 cm.
Pe mijloc se pune dovleacul iar marginile se taie in fasii de 2-3cm care apoi se impletesc peste umplutura.
Se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor la foc mic.
Ce frumoasa impletitura!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult.
ȘtergereAcum cu concursul de la Delimano imi tot adun si eu retetele de pe unde le mai am...