Melcisori cu nuca
Ingrediente:
500 gr faina
10 gr drojdie,
2 oua,
coaja de la o lamaie,
50 gr unt,
250 ml lapte cald,
100 gr zahar
200 nuca macinata+100 zahar
1 ou pentru uns
100 ml sirop din apa si zahar
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva cu putin zahar si lapte caldut.Se pune peste faina alaturi de zahar,oua,laptele caldut,margarina topita si coaja de lamaie.
Din toate acestea se farmanta un alat care se lasa la crescut 40 min.
Nuca macinata se amesteca cu zaharul.
Din aluatul crescut se intind 2 foi pe care se presara nuca amestecata cu zahar.
Rulam foarte strans si apoi taiem felii de cate 2 cm.Se pun feliile de rulou in tava unsa cu putina margarina topita sau ulei.
Se lasa 15 min sa creasca putin,apoi se ung cu ou si se dau la cuptor 25 min.
Cand se scot din cuptor se ung cu ajutorul unei pensule cu sirop din apa si zahar.Se lasa cateva min sa absoarba siropul.
500 gr faina
10 gr drojdie,
2 oua,
coaja de la o lamaie,
50 gr unt,
250 ml lapte cald,
100 gr zahar
200 nuca macinata+100 zahar
1 ou pentru uns
100 ml sirop din apa si zahar
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva cu putin zahar si lapte caldut.Se pune peste faina alaturi de zahar,oua,laptele caldut,margarina topita si coaja de lamaie.
Din toate acestea se farmanta un alat care se lasa la crescut 40 min.
Nuca macinata se amesteca cu zaharul.
Din aluatul crescut se intind 2 foi pe care se presara nuca amestecata cu zahar.
Rulam foarte strans si apoi taiem felii de cate 2 cm.Se pun feliile de rulou in tava unsa cu putina margarina topita sau ulei.
Se lasa 15 min sa creasca putin,apoi se ung cu ou si se dau la cuptor 25 min.
Cand se scot din cuptor se ung cu ajutorul unei pensule cu sirop din apa si zahar.Se lasa cateva min sa absoarba siropul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu