.

duminică, 29 aprilie 2012

Galuste cu prune din aluat cu malai


Ingrediente:
Folosim ca unitate de masura aceeasi cana
7 cani de apa
1 cana de malai
1 cana de gris
1 cana de faina alba
sare

prune dulci
pesmet
zahar tos
scortisoara

Mod de preparare:
 Prunele spalate se curata de samburi si se pun in apa cu putina scortisoara si zahar si le oparim 2 min.


 Punem sa fiarba apa pentru aluat.Cele trei feluri de ingrediente uscate: malaiul,grisul si faiana se amesteca,cand apa fierbe adaugam amestecul si amestecam bine sa nu se faca cocoloase timp de vre-o 15 min,sau daca evem rabdare punem totul in apa rece si amestecam continuu pana cand fierb.
Lasam compozitia sa se raceasca pana cand putem lucra cu mana sa modelam galustele.

Galustele modelate se dau apoi prin pesmetul prajit in putin unt si amestecat cu zahar.


2 comentarii:

  1. Malaiul nemacinat,mare, este bun,sau e necesar cel rasnit ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E malaiu care este in magazine.E bun orice fel de malai.

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...