.

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Piftie de porc

                          

Ingrediente:
 1 kg, ureche de porc 400-500 gr si 2-3 “adidasi” de porc, pentru a se face gelatina
morcov, telina (radacina), boabe de piper, foi de dafin, usturoi, sare, ceapa

Mod de preparare:
Se curata bine (parlesc) si spala picioarele apoi se pun la fiert in multa apa impreuna cu carnea se aduna spuma si se lasa la fiert la foc mic descoperit. Apoi se curata legumele si se pun si ele intregi in oala la jumatatea timpului de fierbere si se lasa impreuna la fiert (se adauga sare, piper boabe, si cativa catei de usturoi, foi de dafin) pana cand carnea se desprinde de pe oase, zarzavatul  se scoate si se arunca, mai putin morcovii pe care o sa-i folosim pentru decor.

Asezati carnea dezosata pe platouri, farfurii si castronase. taiati cateva felioare de morcov, gogosar murat , cateva frunze de patrunjel…Strecurati zeama si lasati-o sa se raceasca. Intre timp indepartati grasimea si pregatiti un mujdei pe care turnati-l apoi peste zeama, strecurati din nou si turnati in castronase. Se lasa apoi vasele la rece si se servesc cu mustar,ardei iute sau cu hrean. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...