Tort cu nuca

                           

Ingrediente:
Blat:
12 linguri de nuci macinate
1-2 linguri cacao (optional)
12 oua
12 linguri de zahar
2 linguri de pesmet
1 lingurita bicarbonat de amoniu
esente (rom)
Crema:
1 litru lapte
10 linguri de zahar
 10 linguri de faina
200gr unt
Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Dupa ce s-au albit ouale, am adaugat cacao, nucile si esenta de rom, apoi am amestecat in continuare. Bicarbonatul de amoniu l-am dizolvat in putin lapte cald si l-am adaugat peste ouale amestecate cu restul ingredientelor. Intre timp se bat si albusurile spuma si se adauga la restul compozitiei. Se coace la foc mic in forma rotunda tapetata cu hartie de copt.
Crema:
se fierbe faina amestecata cu laptele si zaharul pana se ingoasa bine. Peset crema fierbinte adaugam untul si amestecam pana se incorporeaza bine. dama crema la rece.
Blatul taiat in 3 straturi se umple cu acesta crema.
Decoram cu frisca.

Comentarii

  1. Dar pesmetul din componenta blatului nu este mentionat la modul de preparare.Il adaugam odata cu nucile si cacaoa ?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Postări populare