.

marți, 17 aprilie 2012

Tarta cu branza si struguri

Ingrediente

Pentru blat:250gr faina,
125 gr unt sau margarina,
2 linguri zahar,
1 ou,cateva linguri de lapte caldut.

Pentru umplutura:
1 plic gelatina,
100gr zahar pudra,
suc de la o lamaie,
2 galbenusuri,
coaja de la o jumatate de lamaie,
400gr branza dulce,
struguri albi si negrii.


Mod de preparare

Faina se amesteca cu untul,apoi cu zaharul,sarea,oul si cateva linguri de lapte caldut pentru a obtine un aluat potrivit pentru a putea intinde o foaie.

Aluatul se pune intr-o forma cu peretii detasabil,se intinde putin si pe pereti si se coace.
Umplutura se pregateste astfel:
Gelatina se pune la inmuiat in putina apa rece.
Galbenusurile impreuna cu 100 gr zahar si zeama de lamaie se pune la bain-marie.se adauga coaja de lamaie si apoi gelatina pentru a se dizolva complet.Se amesteca cu branza.

Detasam peretii de la forma si incercam sa imbracam forma in folie alimentara apoi fixam peretii la loc si aluatul copt fara sa-l rupem.
Turnam apoi compozitia de branza si punem boabe de struguri din abundenta.
 Acoperim cu folie si dam la frigider cateva ore.
Scoatem apoi peretii detasabili si pudram cu zahar.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...