.

vineri, 20 aprilie 2012

Crema de zahar ars cu dovleac


Ingrediente:
- pulpa unui dovleac de marime medie
- 2 cani zahar
- 1/2 cana apa
- 2 cani lapte
- 6 oua
- 2 linguri rom (optional)
- 1 pliculet zahar vanilat


Mod de preparare:
Se caramelizeaza o cana de zahar. Se imbraca peretii cratitei si se lasa la racit. 
Pulpa dovleacului se fierbe (taiat bucatele) in putina apa. Se paseaza sa se faca un piure nu prea fin.
Se amesteca ouale cu cealalta cana de zahar, cu laptele fierbinte



 si pasta de dovleac. Se adauga romul, zaharul vanilat sau scortisoara. Se lasa cca. 40-50 de minute la foc moderat.


2 comentarii:

  1. super aromata si delicioasa! Ador crema de zahar ars :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Emily,ma bucur ca iti place.
      Este foarte buna,iar dovleacul ii da o consistenta si o aroma deosebita.

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...