.

joi, 26 aprilie 2012

Diplomat cu fructe


Ingrediente:
3 blaturi de tort
100 gr frisca
500 gr crema de vanilie
Fructe:ananas,caise,capsuni din compot
Mod de preparare:
Blaturile se fac din cate 3 oua,3 linguri zahar si 3 linguri de faina.
Se coc individual 3 blaturi.
Crema de vanilie se pregateste din 400 ml lapte, 4 linguri amidon, 2 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri de margarina.
Dizolvam amidonul in doua trei linguri de lapte apoi il amestecam cu restul de lapte. Adaugam ouale si zaharul si punem sa fiarba la foc mic mestecand continuu ca sa nu se lipeasca si sa nu faca cocoloase. Cand a dat in clocot si s-a ingrosat dam deoparte, adaugam margarina si vanilia si mestecam bine pana se omogenizeaza.
Se pune in forma o folie alimentara,asezam un rand de fructe,

un strat de crema,un blat,crema si apoi fructe,
blat,iar crema si apoi iar fructe

si ultimul blat.Impachetam in folie si lasam la rece peste noapte.

Scoatem din forma a doua zi si decoram cu frisca.



2 comentarii:

  1. Arata nemaipomenit!Si este si foarte interesanta combinatia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost tare bun,doar capsunile nu mai au culoare frumoasa deoarece erau din compot.
      Multumesc mult.

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...