.

marți, 17 aprilie 2012

Placinta cu mere


Ingrediente:
Aluat:2 oua.5 linguri de zahar.200 ml lapte,15 gr drojdie,100 ml ulei,faina cat cuprinde pentru a face un aluat care sa se poata intinde foaie.
Umplutura: 1 kg mere,300-400 gr zahar,1 lingurita scortisoara.
Mod de preparare:
Ouale se amesteca cu zaharul,laptele si uleiul.Adaugam drojdia dizolvata in 2 linguri de lapte.
Incorporam faina si framantam un aluat nu prea tare,suficient cat sa paoata fi intins foaie.
Se lasa la crescut 30 min.
Umplutura:
Merele se curata de coaja si seminte,se dau pe razatoare.Se  pun intr-o cratita,adaugam zaharul si se lasa pe foc pana scade toata zeama lasata de mere.adaugam la final scortisoara.
Aluatul se imparte in trei parti egale.Din fiecare se intind foi dreptunghiulare.
Pe mijlocul foii se pune o fasie de mere calite(1/3 din cantitate) iar de o parte si de alta a merelor se taie aluatul  in forma de bradut fasii de 2 cmm.

Fasiile de aluat se impletesc peste mere altenativ de pe o parte si de pe alta.
Asezam cu grija placinta in tava si continuam cu celelalte doua foi.
Ungem cu ou si dam la cuptor 30 min.


Portionam cand este rece.

Un comentariu:

  1. Ce misto arata, mi-ai dat o idee super faina. Cat despre gust, aproape ca il si simt. Imi ploua in gura

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...