.

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Rulada de cacao cu crema de vanilie

                            

Ingrediente:
Blat:
4 oua
150 g faina
150 zahar
2 linguri cacao
Crema:
500 ml lapte
100 gr zahar
4 galbenusuri
40 gr amidon
1 esenta de vanilie
Decor:
200 ml frisca

Mod de preparare:
Blat:
mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute. Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija .
Crema:
Intr-o oala, se pune laptele cu zaharul si esenta de vanilie la fiert la foc mic. Pana se infierbanta laptele, se freaca bine galbenusurile cu amidon. Cand laptele face mici bulbuci pe margine incepeti si adaugati lapte fierbinte peste galbenusuri, cate o lingura pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Apoi turnati restul de lapte fierbinte peste galbenusuri, in fir subtire, timp in care nu uitati sa amestecati neincetat in galbenusuri cu un tel.Puneti amestecul de galbenusuri si lapte inapoi in oala si puneti inapoi pe foc,continuati sa amestecati pana crema are consistenta unei maioneze. O lasam sa se racoreasca putin.
Desfacem rulada de pe foaia de copt si turnam crema, care e inca calduta peste foiaia de rulada si rulam la loc. Se lasa la rece 2-3 ore.
Decoram cu frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...