Aspic cu aripi de curcan
Ingrediente:
2 aripi de curcan
1 morcov,1/2 radacina patrunjel,
1 ceapa,200 gr mazare
10 boabe de piper,
1 lingura sare,
20 gr gelatina
3 oua fierte tari
Mod de preparare:
Aripile de curcan se spala si se pun in apa sa fiarba.Adaugam legumele intregi curatate,sare si boabele de piper.Spumam si lasam sa fiarba bine carnea. Mazarea congelata o fierbem in apa cu sare,o scurgem si o clatim repede in apa foarte rece pentru a-si pastra culoarea verde frumoasa.
Fierbem si ouale si le curatam de coaja.
Carnea fiarta se scoate din zeama si o desfacem de pe oase.Morcovul fiert se taie felii.
In formele in care vrem sa pregatim aspicul asezam in functie de preferintele noastre felii sau jumatai e ou,felii de morcov,bucati de carne si boabe de mazare.
Gelatina se prepara exact dupa instructiunile de pe plic si se pune peste carnea si legumele aranjate in forme si se lasa la rece cateva ore pentru a se inchega.
Pentru a servi vom rasturna cu grija aspicul pe platouri.
2 aripi de curcan
1 morcov,1/2 radacina patrunjel,
1 ceapa,200 gr mazare
10 boabe de piper,
1 lingura sare,
20 gr gelatina
3 oua fierte tari
Mod de preparare:
Aripile de curcan se spala si se pun in apa sa fiarba.Adaugam legumele intregi curatate,sare si boabele de piper.Spumam si lasam sa fiarba bine carnea. Mazarea congelata o fierbem in apa cu sare,o scurgem si o clatim repede in apa foarte rece pentru a-si pastra culoarea verde frumoasa.
Fierbem si ouale si le curatam de coaja.
Carnea fiarta se scoate din zeama si o desfacem de pe oase.Morcovul fiert se taie felii.
In formele in care vrem sa pregatim aspicul asezam in functie de preferintele noastre felii sau jumatai e ou,felii de morcov,bucati de carne si boabe de mazare.
Gelatina se prepara exact dupa instructiunile de pe plic si se pune peste carnea si legumele aranjate in forme si se lasa la rece cateva ore pentru a se inchega.
Pentru a servi vom rasturna cu grija aspicul pe platouri.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu