.

vineri, 20 aprilie 2012

Prajitura cu creme diferite de visine


Ingrediente:
Blat
2 oua
100 ml lapte
100 g unt
200 g zahar
100 g faina
3 linguri de cacao
1 praf de copt
Crema 1
400 ml iaurt natural
100 g zahar
300 ml frisca
1 plic gelatina granule
200 g visine proaspete, din compot sau din congelator (eu am avut la congelator)
Crema 2
1 kg de visine de care avem
fara samburi
15 linguri de zahar (sau mai mult, in functie de cat de acre sunt visinele)
3 plicuri budinca de vanilie
Mod de preparare:
Blat: Laptele, untul, zaharul si cacaua se pun la fiert. Cand s-a topit untul se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga galbenusurile amestecand bine si apoi incorporam faina si praful de copt. La final incorporam si albusurile batute spuma.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor la foc mediu 30 min.

Crema 1: Gelatina se pune in 2-3 linguri de lapte sau apa sa se hidrateze, se incalzeste pentru a se dizolva (sa nu aunga la fierbere) si se adauga in iaurtul amestecat cu zaharul. Adaugam apoi si frisca si le mixam impreuna. La final amestecam si visinele.



Crema 2: Se introduc in blender si se paseaza bine. Le punem apoi intr-o cratita, adaugam zaharul si budinca si fierbem pana acesta ajunge la consistenta dorita.

In tava in care am copt blatul punem folie alimentara, turnam cu grija acesta crema, intindem strat uniform si acoperim tot cu folie si lasam la rece. 

Cand crema s-a racit luam folia si intindem al doilea strat de crema, cea cu iaurt. Punem blatul, acoperim din nou cu folie si lasam la frigider cateva ore.
Rasturnam prajitura pe platou si portionam.

Este o prajitura fina, cu gust acrisor, delicioasa intr-un cuvant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...