Cremes


Ingrediente
Pentru 2 foi
Aluat:
600 gr faina,
1 lingura untura.
1 galbenus.
1 lingura otet,
1 lingura praf de copt,
sare
 apa cat cuprinde
Pentru uns foile:
500 gr osanza macinata,
3oo gr faina
Crema: 
750 ml lapte,
2 plicuri budinca de vanile,
1 esenta de vanilie,
10 linguri de zahar,
400 ml frisca.
Pentru pudrat: zahar pudra 


De acesta data am dublat cantitatile ca am facut 2 portii,una pentru mine si una pentru fiul meu cel mare.


Mod de preparare:
ingredientele pentru foi se amestaca bine si se farmanta bine un alat destul de tare cat sa intidem foi,
Aluatul se imparte in doua parti egale.



Osanza macinata se amesteca bine cu faina,se imparte in doua si aceasta.
Aluatul se intinde foaie,se unge cu amestecul de osanza,se ruleaza.Ridicam un capat al sulului de aluat si apoi il pliem.Se impacheteaza in folie si se lasa la frigider 30 min.
Procedam la fel si cu a doua foaie.





 Dupa ce aluatul a stat la frigider,se scoate si se intind foi cam de 5-6 mm,se coc la foc rapid.


Crema:
Laptele rece se amesteca cu praful de budinca si zaharul si se fierb.Acoperim budinca fiarta cu folie alimentara si lasam sa se raceasca bine.Dupa racire mixam si apoi adaugam fisca pe care o mixam impreuna cu budinca pana crema este spumoasa.
Umplem foile si pudram cu zahar.Dupa cateva ore vom putea sa portionam prajitura.

Comentarii

  1. De mult timp cautam reteta aceasta de foi de cremes !
    In sfirsit am inteles cum se fac !
    Multumesc d-na Vera !
    maria

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Postări populare