.

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Vinete murate




Ingrediente:
3 kg vinete mai lunguiete,1 capatana de usturoi,2-3 ardei iuti,500 ml otet,2 l apa,100 gr zahar,3 linguri sare,boabe de piper,de mustar,1 lingurita de consevant.



Mod de preparare:
Vinetele se spala si li se taie codita apoi se oparesc 5 min ,dar nu trebuie sa se inmoaie prea tare.Se lasa sa se raceasca.Taie vinetele pe lungime de la varf lasand 2-3 cm la cotor netaiat,pentru a le tine unite.

Din usturoi vom face un mujdei cu care vom unge bine vinetele pe unde au fost sectionate.

Asezam vinetele in borcanede 3 l pentru a incapea intregi. Printre ele vom aseza si ardeii iuti.
Otetul,apa,zaharul,sarea,piperul si boabele de mustar se fierb si apoi se toarna peste vinete,punem conservantul si inchidem borcanul.La iarna vor fi o muratura minunata.
 Cu acesta reteta vreau sa particip la concursul http://www.foodiefamily.ro/blog/retete/concurs-de-toamna/
de pe blogul  http://www.foodiefamily.ro/blog/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...