.

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Tarta cu branza






Ingrediente


Pentru blat:
200 gr faina,
50 ml lapte

2 oua
100 gr zahar pudra
100gr unt sau margarina.

Pentru umplutura:
1 ou,
5 linguri zahar tos,
1 lingura faina,
200ml lapte,
3 galbenusuri,
250gr branza dulce,
100gr satafide,
3 albusuri,
20 gr zahar pudra,
15 gr ciocolata menaj


Mod de preparare

Preparam blatul:Se unge cu unt o forma de copt de 26cm diametru si se pudreaza cu faina.
Imtr-un vas se pune mixul pentru 9 torturi,se adauga oul si se amesteca cu o lingura.Se adauga untul(margarina) rece de la frigider,taiat cubulete si se amesteca prin framantare cu mana pana la obtinerea unei paste compacte.Se aseaza in forma rotunda si se formeaza o bordura de 3 cm.(Eu am mai adaugat vre-o 3 linguri de faina ca mi s-a parut prea moale compozitia si greu de intins).



Preparam umplutura:
Amestecam 2 linguri zahar cu 1 ou si o lingura faina,se adauga treptat laptele si se fierbe 3 min amestecand continuu.Se lasa la racit.






Intr-un vas se pun 3 galbenusuri,3 linguri zahar si se amesteca pana la obtinerea unei paste.

Se adauga stafidele spalate si uscate.

se adauga branza






se adauga apoi crema pregatita mai inainte si racita.



se amesteca apoi usor cu albusurile batute spuma



se pune amestecul peste aluatul asezat in forma si se pune in partea din mijloc al cuptorului si se coace 50 min la foc mediu(180 gradeC)




Dupa racire de pudreaza cu zahar pudra si se rade ciocolata deasupra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...