.

miercuri, 12 octombrie 2011

Tort "Rochita roz"

Ingrediente:
Blat:5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de apa,8 linguri de faina.
Crema:1 l lapte,3 plicuri budinca de vanilie,10 linguri de zahar,300 ml frisca.
Fructe;3 banane,5 kiwi,3 pere
Decor: 700 ml frisca,trandafiri din pasta de lapte praf,bombonele aurii,50 gr ciocolata pentru litere.
Mod de preparare:
albusurile se bat spauma impreuna cu apa,se adauga zaharul,galbenusurile si apoi se amesteca usor faina.Se coace 25 min in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.pentru acest tort vom face 3 astfel de blaturi.
Crema: budinca se prepara din lapte,zahar si praful de budinca.Dupa recire se mixeaza impreuna cu frisca.
Vom aseza pe platou prima foaie de blat se insiropeaza cu putin sirop de apa cu zahar si aroma de vanilie.
Un strat de crema si apoi fructe taiate cubulete.
Repetam oparetia  si apoi asezam si ultima foaie de blat.
Cu mare grija vom decupa si vom da tortului forma de rochita.
Incepem decorarea dupa imaginatie.Eu am facut un guleras alb si restul rochitei este roz.Am pus si o brosa di 3 trandafirasi. Am dat o nota de eleganta rochitei cu niste bombonele aurii.






Acest tort a fost facut pentru SARA,o fetita care luni a implinit 4 anisori.Atat ea cat si toti colegii ei de la gradinita au fost foarte incantati .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...