Tort cu nuca - Dovleac
Ingrediente
pentru un blat:
5 oua,
5 linguri apa,
5 linguri zahar,
7 linguri faina,
5 linguri nuca macinata,
un praf de copt.
Crema:3 budinci de vanilie,
1 litru lapte,
12 linguri zahar,
1 cana nuca macinata
300ml frisca lichida
Decor:crema ghanache din 300 gr ciocolata alba,
300 ml frisca lichida si colorant portocaliu.
5 linguri apa,
5 linguri zahar,
7 linguri faina,
5 linguri nuca macinata,
un praf de copt.
Crema:3 budinci de vanilie,
1 litru lapte,
12 linguri zahar,
1 cana nuca macinata
300ml frisca lichida
Decor:crema ghanache din 300 gr ciocolata alba,
300 ml frisca lichida si colorant portocaliu.
Mod de preparare
Separam ouale si batem albusurile impreuna cu apa,adaugam zaharul,apoi galbenusurile.Amestecam apoi nuca si faina impreuna cu praful de copt.
Coacem blatul in forma de guguluf.
Coacem doua astfel de blaturi.
Crema: preparam budincile si cand s-au racit amestecam cu frisca si nuca.
Crema ghanache o pregatim astfel:incalzim frisca impreuna cu ciocolata pana se topeste ciocolata,o lasam la rece pana se intareste si apoi o batem cu mixerul.
Taiem fiecare blat in doua,le insiropam si montam tortul pentru ai da forma de dovleac.
Mijlocul l-am umplut cu crema ghanache si samburi de caisa,pentru a imita mezul dovleacului cu samburi.
Am acoperit tortul cu crema ghanache.
Ingenios! Felicitari!
RăspundețiȘtergere