.

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Fasole verde cu rosii la borcan




Ingrediente


Fasole verde cu rosii la borcan
Cantitati:
5kg fasole verde spalata si curatata
3 kg de rosii
optional morcovi
sare
conservant (14gr)


Mod de preparare

Fasolea se curata si se spala.Rosiile daca doresti poti sa le oparesti si sa cureti pielita,apoi se taie cubulete.
Intr-o oala mai mare se pune alternativ un rand de pastai,un rand de rosii,se pune apa cat sa le acopere si se pun la foc.
Cand fasolea e aproape fiarta se stinge focul si se adauga sare dupa gust.Se pune conservantul si apoi se pun in borcane(eu folosesc borcane de 800ml).Se pun capace imediat.
Se sterilizeaza apoi cate 30 min in doua zile le rand si se pun intr-o patura la racit.


Anul acesta am pus la fasole si cativa moscovi si ardei pe langa rosii.



 Se zaresc si borcanele de fasole printre alte muraturi,zazavaturi...




                                                      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...