.

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Compot de prune

Ingrediente:
prune dulci si tari
zahar-cam 4-5 linguri la un borcan de 800ml
1 lingurita scortisoara
apa si conservant
Mod de preparare:
Prunele spalate se aseaza in borcane.


Masuram cata apa intra intr-un borcan dupa ce am pus prunele,inmultim cu numarul borcanelor.
Punem apa la fiert impreuna cu zaharul(4-5 linguri pentru fiecare borcan) si scortisoara.
Turnam cat mai fierbinte apa peste prune,punem un varf de cutit de conservant in fiecare borcan si inchidem imediat borcanele.

Asezam intr-o cratita un prosop de bucatarie,aranjam borcanele,punem apa cat ne permite si le punem la fiert.In momentul in care prunele din borcan isi schimba culoarea oprim focul .Lasam acolo borcanele sa se raceasca complet apoi le scoatem si le dam la camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...