.

miercuri, 5 octombrie 2011

Tort cu pere

Ingrediente:
Blat: 4 oua,4 linguri de zahar,4 linguri de apa,4 linguri de ulei,6 linguri de faina,2 linguri de cacao.
Umplutura:4-5 pere ,6 linguri zahar,400 ml suc de portocale,2 plicuri de jeleu de fructe sau tort jelee.
Crema: 300 ml frisca,2 linguri de cacao.
1 lingura ciocolata rasa.
Mod de preparare:
Separam albusurile pe care le batem spuma impreuna cu apa,adaugam zaharul,uleiul,apoi galbenusurile.

Amestecam in continuare usor faina si cacaua.Compozitia obtinuta o punem la copt in forma rotunda 40 min la foc mic.
 Blatul copt si racit il asezam pe platou si din mijloc vom incepe sa decupam spere margini lasand un inel cam de 2 cm.Vom scoate usor jumatate din inaltimea blatului.

Umplutura de pere: vom curata perele de coaja si casuta de seminte,perele ramanad taiate in jumatati.
Intr-un vas larg,punem zaharul si sucul si vom firebe perele 2-3 min dupa care le scoatem si le asezam in adancitura blatului.

In sucul ramas adaugam jeleul dizolvat in 2 linguri de suc rece.Dupa un minut pe foc il turnam peste pere si dam la rece cateva ore.

Peste acesta umplutura vom intinde uniform un start de frisca batuta cu cacao.Deasupra presaram ciocolata rasa.
A rezultat un tor delicios,cu o umputura rafinata si cu un gust deosebit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...