.

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Ghiveci pentru gatit


Este o reteta usor de facut,foarte buna.

Ingrediente

2 kg fasole verde
2 dovlecei mai mari
2kg ardei gras sau kapia
1 kg morcov
1 kg ceapa
2 kg rosii
1 vanata mai mare
1 kg mazare verde sau congelata
1 l ulei
2 plicuri conservant


Mod de preparare

Spalam si taiem fasolea verde bucatele mai mici.Dovlecelii ii curatam de coaja si de partea cu seminte si se taie cuburi.Morcovii se taie si ei cuburi sau felii,ardeiul se taie cuburi.
Rosiile le taiem felii,ceapa pestisori.




Punem uleiul intr-o cratita mai mare,punem ceapa si o lasam pana devine sticloasa apoi adaugam morcovul,



fasolea,mazarea si ardeiul si mai lasam sa se inabuse toate.




Punem si rosiile si punem cam 2 l de apa si le lasam sa fiarba,



cand sunt aproape fierte punem dovlecelul care fierbe cel mai repede si sare dupa gust.Cand toate au fiert suficient oprim focul si adaugam 2 plicuri de conservant si le punem in borcane.

Se sterilizeaza in 2 zile consecutiv cate 30 min.



Sfaturi suplimentare

Combinatia de legume se poate face si dupa preferinte,mai putem adauga si alte legume(cui ii place poate pune si bame). Iarna la gatit mai adugam orez si ce mai credem de cuviinta sau il putem folosi si la ciorbe sau alte mancaruri cu legume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...