.

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Zacusca de hribi



Ingrediente
5kg hribi
3kg de gogosari curatati
2 kg de rosii
1 litru de ulei
2 kg ceapa
sare,piper boabe,foi de dafin,conservant




Mod de preparare:
Hribii se curata,se spala si se fierb in apa cu sare.Se scurg bine si se dau prin masina de toacat.
Ceapa tocata se pune la calit.Se adauga ardeiul tocat si rosiile date si ele prin masina.Rosiile pot fi inlocuite cu pasta de tomate sau bulion.Se lasa sa fiarba pana scade zeama lasata de ardei si rosii.Se adauga intre timp sare,boabele de piper si foile de dafin.Adaugam apoi buretii dati prin masina si mai lasam sa fiarba 30 min.Se pune conservantul si se pune in borcane.
Borcanele se sterilizeaza in doua zile la rand cate 30 min din timpul fierberii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...