.

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Cosulete din ciocolata





  Am gasit aceasta reteta intr-o revista mai veche si m-a incantat tare mult.

Ingrediente


Pentru cosulete:
200 gr ciocolata neagra
100 gr ciocolata alba

Pentru crema:
1 budinca de vanilie,
200 ml frisca lichida,
zeama de la o lamaie,

Pentru decor:
Fructe de care preferi.


Mod de preparare

Pahare sau cesti le pui la congelator(eu am folosit cesti de cafea)si se lasa sa se raceasca cam 30 min.

Topim ciocolata alba si separat ciocolata neagra la abur si cu un sprit sau lingutita punem forme neregulate in cana sau pahar de ciocolata alba peste care punem ciocolata neagra si acoperim tot interiorul canii sau paharului,luand pe rand canile din cogelator.








Canile se pun din nou la congelator si se mai lasa cam 30 min.
Se scotcanile si se introduc cateva sec intr-u vas cu apa fierbinte,se desprind cu ajutorul unei lame subtiri de cutit si se scot din cana formele de ciocolata.
Umplem apoi cosulete cu crema fcauta din budinca preparata dupa indicatiile de pe plic si batuta apoi cu frisca si putina zeama de lamaie,pentru o tenta acrisoara.
Decoram cu fructe.

Sfaturi suplimentare

E un desert foarte bun,aspectuos.Putem folosi o multime de feluri de creme,dupa preferinta.Putem folosi la decor ce fel de fructe dorim. La desprinderea cosuletelor de pa cana trebuie lucrat cu grija ca sunt destul de fragile.


Un comentariu:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...