.

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Zacusca de vinete






Ingrediente:
8kg de vinete
5 kg de ardei gras rosu
3 kg rosii
2 kg ceapa
1 litru ulei
2 linguri boabe de piper,cateva foi de dafin,sare dupa gust
2 plicuri conservant
Mod de lucru:
Coacem vinetele(eu le coc in cuptorul aragazului).Le curatam de coaja si le lasam la scurs.Dupa cateva ore dupa ce s-a scurs bine toata zeama din ele,le tocam.

Ardeiul se spala si se curata de seminte(eu nu-l coc),se dau prin masina de tocat.
Rosiile spalate se dau si ele prin masina de tocat.
Ceapa curata si tinuta in apa rece 30 min sa mai iasa din iuteala se toaca marunt cu masina sau cutitul,se pune in cratiata in care am pus uleiul la incins,se caleste pana devine sticloasa.Apoi se adauga ardeiul tocat si rosiile,boabe de piper,foi de dafin si se lasa sa fiarba pana se inmoaie ardeiul si mai scade din zeama lasata de ardei si rosii.

Adaugam apoi vinetele tocate,sare dupa gust si mai lasam sa fiarba pana cand incepe sa se aleaga pe alocuri ulei.

Cand e gata punem si conservantul si punem zacusca in borcane si le punem capace sau le legam cu celofan in 2 straturi.
Dunstulim(sterilizam) borcanele 30 min in doua zile si apoi le punem la camara.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...