.

luni, 20 aprilie 2015

Friptura de miel cu portocale





Ingrediente:

1 pulpa de miel
50 ml ulei de masline
 2-3 portocale mari
300 ml vin rosu
1 lingura sare
1 lingura de miere
500 ml supa de legume( preparata cu Maggi Secretul Gustului Intersavor cu Legume)
1 lingurita de rozmarin uscat
10 boabe de piper
1-2 foi de dafin



Mod de preparare:
Pulpa de miel se curata de pielite,se cresteaza pe langa os si se sareaza.
Uleiul se amesteca cu rozmarinul si apoi se unge bine carnea care se va aseza in tava .
Adaugam peste carne 200 ml de vin,supa de legume,boabele de piper,foile de dafin.Se acopera cu o folie de aluminu si se da la cuptor.

Intre timp se rade coaja de la o portocala,se stoarce sucul de la ea.O alta portocala se taie in felii.
Intr-o tigaie separat se pune la fiert restul de 100 ml de vin,mierea,coaja de portocala,feliile de portocala,sucul de la portocala Se fierb 10-15 min.
Luam folia de pe carne si o lasam sa se rumeneasca putin,o intoarcem pe cealalta parte si adaugam si sosul de portocale si mai lasam cat sa se rumeneasca si pe acesta parte carnea.
Servim carnea alturi de feliile de portocale care au fiert in sos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...