.

miercuri, 6 mai 2015

Sheperd's Pie sau Placinta ciobanului



Ingrediente:

800 gr carne tocata de vita
2 linguri ulei
1 morcov
1 ceapa,
2-3 catei de usturoi
rozmarin,
cimbru
1/4 cana de vin
1/2 cana de supa de pui
1 linguri de sos Worcestershire,
1 lingura sos de rosii
sare si piper


700 gr cartofi
2 linguri de smanatana
2 linguri de unt
1 galbenus
100 gr parmezan
sare si piper

Mod de preparare:

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare.Carnea se pune la calit cateva minute in ulei incins.Adaugam rozmarin,cimbru,usturoi pisat.Amestecam din cand in cand in carne.Se mai adauga si morcovul ras si ceapa tocata.Dupa cateva minute adaugam si sosul Worcestershire,pasta de tomate si vinul.Turnam si supa si lasam sa fiarba pana scade tot lichidul si bineinteles carnea este fiarta.
Pregatim piureul cu unt,smantana,galbenusuri,parmezan,sare si piper.
Intr-un vas termorezistent punem carnea pe care o intindem intr-un strat uniform,deasupra intindem piureul de cartofi,radem parmezan si coacem 25 de min.



2 comentarii:

  1. De la mine ai un 10 mare pentru prezentare !
    "Placinta" asta englezeasca am savurat-o si acasa la mama ei si e tare gustoasa....dar mai ales satioasa.
    Te tzuc Vera !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Sidonia!
      E adevarat ca este foarte gustoasa.In familie a avut succes.

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...