.

marți, 5 mai 2015

Pasta din carne de porc




Pasta din carne de porc este un aperitiv irezistibil servita alaturi de crostini.

Ingrediente:
1 kg carne de porc
1 lingurite sare
1/2lingurita piper macinat
2 linguri ulei de masline
1 morcov
1 praz
1 buchet tulpini de telina(sedano)
1 ceapa
1 cana supa de pui
2 lingurite mustar cu boabe
putina nucsora


 Buchet de ierburi:
 4-5 tulpini cimbru proaspăt
 
4-5 tulpini patrunjel proaspat
 
2 frunze de dafin

4-5 boabe ienimbahar
 
1/2 lingurita piper întregi
 
1/2 linguriță de coriandru întreg
 
2 catei intregi
de usturoi

Mod de preparare:

Se prepara un amestec din condimente.Se pune peste carnea taiata cuburi ,se amesteca bine cu mainile si se lasa apoi 24 de ore la rece ca sa se patrunda aromele.
Se pune carnea la prajit in putin ulei 10min amestacand din cand in cand sa se rumeneasca toata.
Se scoate si se da deoparte.
Ambalam un buchetel de ierburi din toate ierburile de la ingrediente intr-un tifon pe care il legam bine.
Legumele taiate cubulete se pun la calit in grasimea de la carne.Adaugam supa peste legume,punem apoi si carnea si buchetelul si lasam sa fiarba cam 2 ore si jumatate in cuptor  la foc mediu intr-un vas ceramic acoperit.
Cand carnea este gata se scoate buchetelul,se pune carnea inrtr-un blender  si se mixeaza bine. Adaugam putina nucsoara .Amestecam din nou.



Pasta obtinuta se pune in borcanele mici,se preseaza foarte bine pentru a nu ramane goluri.Deasupra punem putina untura topita sau unt topit si apoi pastram la rece.




2 comentarii:

  1. Este perfecta pentru bucataria turistului ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc!
    Este buna,spornica,satioasa.Perfecta pentru drumetii,pachete la serviciu sau aperive pregatite rapid.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...