.

marți, 19 mai 2015

Paste cu branza si mere caramelizate



Ingrediente:
300 gr paste
200 gr branza feta
100 gr stafide
100 gr smantana
10 ml esenta de rom
4-5 linguri zahar
1 lingura unt
3 oua
2 mere
1 lingurita otet balsamic


Mod de preparare:
Stafidele se pun intr-un sirop facut din esenta de rom,1 lingura de zahar si 50 ml apa.
Pastele se fierb 4-5 min doar(nu trebuie sa fie foarte fierte).Se scurg apoi din apa.
Branza se amesteca impreuna cu doua oua,smantana,stafidele scurse din sirop.Amestecam si pastele fierte in aceasta crema.
Ungem o forma de yena  cu unt.Punem pastele in forma si deasupra tunam un ou batut cu o lingura de lapte sau smantana.

Dam la cuptor la foc mediu 20 min pana se rumenesc deasupra.


In acest timp curatam merele de cotor si le taiem in felii subtiri.
Intr-o tigaie topim untul si adaugam 4 linguri de zahar. Adaugam si merele si le lasam sa se caramelizeze.Adaugam peste mere si o lingurita de otet balsamic.

Pastele se servesc cu mere caramelizate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...