.

sâmbătă, 25 octombrie 2014

Tort cu crema bavareza si ciocolata




Ingrediente:
Blat:
  3oua
  3linguri de apa
  3linguri de faina
  5linguri de faina
  1lingura de cacao
  1 praf de copt

Crema bavareza de capsuni:
3 galbenusuri
125 gr zahar
125 ml lapte
250 gr capsuni
100 ml frisca
20 gr gelatina

Crema bavareza cu menta
250 ml lapte
80 gr zahar
15 frunze de menta proaspata
3 galbenusuri
100 ml frisca
20 gr gelatina



Glazura de ciocolata:
400 gr ciocolata,
300 ml frisca
Mod de preparare:
Blat:
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma tare.Se adauga zaharul si batem pana cand se topeste.Adaugam la bezea si galbenusurile.Incorporam amestecand usor si faina cu praful de copt.Compozitia se pune in forma rotunda tapetata cu hartie de copt.Coacem   si facem testul cu scobitoarea.Scoatem blatul de pe hartie si-l lasam sa se raceasca.
Crema bavareza de capsuni:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul,adaugam laptele si cald si pune pe foc mic pana se ingroasa putin.Nu trebuie firte prea mult pentru a nu se brazi ouale.Lasam crema sa se raceasca
Capsunile curatate si spalate se pun in blender si se paseaza bine
Frisca se bate spuma iar gelatina se hidrateaza cam in 100 ml apa si apoi se topeste(cel mult 60 de grade)
Adaugam gelatina topita in crema de oua pe care apoi o amestecam cu frisca si apoi cu piureul de capsuni.
Turnam crema in forma de silicon (inel cu saptiu liber la mijloc) si dam la rece 3-4 ore.

Crema bavareza cu menta:
Laptele se pune la foc impreuna cu frunzele de menta.Cand aproape fierbe dam de pe foc vasul cu lapte.Punem laptele in blender si mixam pana cand nu se mai vad frunze.Compozitia devine verde.Strecuram laptele ca sa nu avem bucatele de frunze in crema.
Galbenusurile frecate cu zaharul se amesteca cu laptele infuzat cu menta si apoi se pun pe foc mic pana se ingroasa putin.Avem grija sa nu branzim ouale.
Lasam crema sa se raceasca si adaugam apoi gelatina hidratata in 100 ml apa si apoi topita.Incorporam la final frisca batuta spuma.

Galzura de ciocolata:
Frisca se pune la incalzit pe flacara mica,fara sa fiarba.Adaugam ciocolata maruntita si amestecam sa se topeasca foarte bine.

Asezam blatul pe un platou.In jurul blatului punem un inel detasabil.Crema de capsuni care este deja intarita se rastoarna cu grija peste blat ca sa avem spatiu egal la margine.Turnam crema de menta in jurul inelului de crema de capsuni si la mijloc.Lasam la rece pentru a ase intari crema.
Cantitatea de crema cu menta nefiind suficienta am preparat un jeleu de capsuni din 300 gr capsuni blenduite impreuna cu 200 gr zahar la care am adaugat 10 gr de gelatina hidratata si topita.Acest jeleu l-am turnat peste crema cu menta si din nou am dat la rece .Turnam apoi crema de ciocolata(glazura) care trebuie sa fie doar calduta atat cat sa curga si dam din nou la frigider.
Cand si acesta crema este intarita se scoate inelul detasabil si se decoreaza cu fructe.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...