.

marți, 21 octombrie 2014

Minitortulete cu crema de dovleac



Ingrediente:
Blat:
10 oua
10 linguri apa
10 linguri zahar
3 linguri cacao
12 linguri faina
5 linguri alune de padure maruntite
1 praf de copt

Crema de dovleac:
3 cani dovleac copt
500 gr branza dulce de vaci
500 ml frisca lichida
300 gr zahar pudra
 20 ml esenta de cognac
1 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Blat:
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma.Adaugam zaharul si cand avem o bezea tare adaugam galbenusurile si apoi alunele maruntite.Incorporam cacaua,faina si praful de copt.Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt.Cand este copr si racit se taie in doua pentru a obtine doua foi de blat.

Crema:
Dovelacul se curata de coaja si partea din mijloc cu seminte.Se taie cuburi aprox egale,se aranjeaza intr-un singur strat in tava in care am pus hartie de copt.Cand dovleacul este copt se lasa la racit.Curatam eventualele parti mai arse(pentru a nu avea puncte negre prin crema) si pasam bine de tot pana obtinem un piure fin.Pentru a se pasa cat mai bine adaugam in blender si frisca lichida.Trecem branza prin sita sau o pasam cu blenderul pentru a obtine o crema de branza la care adaugam frisca.Atata la branza cat si la dovleac folosim frisca (cele 500 ml) pe care o impartim in doua parti .Amestecam cele doua compozitii,adaugam zaharul si aromele.
Impartim crema in doua parti.Intindem o parte peste prima foaie,asezam a doua foaie si deasupra intindem uniform restul de crema.
Decupam cu ajutorul unor inele rotunde minitortulete.Deasupra fiecarui tortulet turnam un start generos de ciocolata topita la care am adaugat putina frisca lichida. Lasam la rece,indepartam inelele si gata de servire.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...