.

duminică, 29 decembrie 2013

Prajitura cu bulion



Ingrediente:
Foi:
10 linguri zahar
3 oua
11 linguri de ulei
11 linguri de bulion
1 lingura amoniac
faina cat cuprinde

Se face un aluat din aceste ingrediente din care se coc 4 foi.Aluatul trebuie sa fie usor de modelat,nu trebuie sa se lipesca de maini  dar nici prea tare.
Crema:
2 plicuri budinca de lamaie
700 ml lapte
 10 linguri zahar
200 ml frisca
 zeama de la 1/2 lamaie

Budinca se fierbe si se raceste.Se mixeaza apoi impreuna cu frisca si la final adaugam si zeama de lamaie.Impartim crema in 2 parti.
 Pentru a umple foile procedam astefel:
Peste prima foaie intindem un strat uniform de crema.apoi a doua foaie peste care intindem un strat de dulceata de caise sau ce dorim,a treia foaie peste care se intinde crema si apoi ultima foaie.Se impacheteaza in folie si se lasa 6-7 ore cel putin pentru a se inmuia foile ca sa putem taia prajitura.
Pudram cu zahar pudra vanilinat inainte de servire.


3 comentarii:

  1. Am citit reteta de mai multe ori si nu gasesc sa se specifice ceva de faina ,chiar este fara faina cred ca e imposibil ,eu am retete de prajituri fara faina dar nu de genul acesta ,va rog frumos sa corectati reteta ,va multumesc &God bless

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...