.

marți, 24 decembrie 2013

Cosulete cu nuca








Ingrediente:
1 cana de untura
4 galbenusuri
3 linguri lapte
1 praf de copt
200 gr zahar
faina cat cuprinde

Umplutura:
 300 gr nuci
 4 albusuri
 6 linguri zahar
400 gr dulceata

Mod de preparare:
Se amesteca untura cu galbenusurile si zaharul,adaugam laptele,praful de copt si apoi faina pana cand avem un aluat uniform si sa nu se lipeasca de maini.Nu trebuie sa fie un aluat foarte tare.
Se impacheteaza aluatul in folie alimentara si se lasa la rece 2-3 ore.

Glazura:
Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si batem bine pana se topeste apoi incorporam nuca macinata.
Se pregatesc formele(se ung cu putin ulei) si apoi se face din aluat o turtita nu foare groasa(3-4 mm) si se aseaza si se preseaza usor in forma.Imbracam toate formele,le asezam intr-o tava pentru copt.
Mai intai punem cate o jumatate de lingurita de dulceata si apoi completam cu cate o lingurita de glazura de nuca.



Se coc la foc mediu pana cand sunt foarte usor aurii si apoi se scot cat mai calde din forme.
Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...