.

sâmbătă, 28 decembrie 2013

Rulada din piept de pui in aspic

 
Ingrediente:
 1 piept de pui intreg
2 pulpe de pui intregi
100 gr masline verzi
sare si piper
1 catel de usturoi
1-2 linguri de maioneza
300 ml supa de pui
1 plic gelatina granule

Mod de preparare:
Pieptul de pui se curata de piele si os si se taie in felii care apoi se bat intre folii alimentare fara a se rupe.Apoi se aseaza felie langa felie pentru a obtine o foaie intreaga de carne.

Pulpele se curata si ele se piele si os si se trec prin masina de tocat.Adaugam usturoi pisat,sare si piper.Acesta compozitie se intinde in strat uniform peste pieptul de pui iar peste asezam masline verzi fara samburi si rulam cu ajutorul foliei foarte strans.

Invelim apoi rulada in 4-5 straturi de folie(4-5 bucati de folie in care rulam ) si legam foarte bine capetele.
Oasele si piele de la pepet si pulpe se pun la fiert pentru a obtine o supa.
Rulada se aseaza intr-o tava de chec si se completeaza cu supa de pui.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 50-60 min .

Scoatem rulada din tava si o lasam sa se raceasac apoi o desfacem din folie.
Se aseaza pe un suport(gratar) pus peste un vas adanc.
Maioneza se amesteca cu 300 ml supa de pui in care am hidratat si topit gelatina.Se unge rulada deasupra cu acest amestec de gelatina si se da la rece.ntre timp pastaram gelatina fluida.Repetam operatia de 6-5 ori pana cand rulada este imbracata intr-o pelicula alba si lucioasa.

Se i-a de pe suport si se aseaza pe platoul pentru servire.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...