.

.

sâmbătă, 28 decembrie 2013

Salata de boeuf








Aceasta salata e foarte usor de preparat si mai ales este o reteta care nu are niciodata cantitati exacte. Fiecare poate pune ceva mai mult. Felul carnii din salata poate fi, de asemenea, dupa ce are sau dupa ce vrea persoana care gateste (pui, curcan, gasca, rata, vita). Eu am facut si cu carne de fazan pentru ca l-am primit.

Ingrediente:
Pentru amestecul salatei:
pieptul si pulpele de la un fazan (pe care eu l-am primit de la un prieten vanator)  sau carne din piept sau pulpe de pui,de curcan sau vita
2 cartofi 
3 morcovi mai marisori  
2 radacini de patrunjel 
1 telina medie  
1 gulie nu prea mare  
300 g mazare congelata (proaspata cand se poate)
6 castraveti murati
Pentru maioneza:
 3 galbenusuri crude  
1 lingura mustar de calitate dar nu iute  
500 ml ulei
Aici am poza cu fazanul si legumele


Mod de preparare:
Carnea de fazan am fiert-o impreuna cu morcovii, telina, gulia, patrunjelul.La fel vom proceda cu orice fel de carne. La fierberea carnii si a legumelor am adaugat sare dupa gust. Sa nu uitam sa spumam cand este nevoie.Cartofii i-am fiert separat in apa cu sare.
Mazarea am fiert-o si pe ea separat si cand e fiarta se clateste cu apa rece pentru a ramane la fel de verde si dupa fierbere.
Carnea dezosata si toate legumele se taie cat mai marunt in cubulete. Amestecam toate ingredientele.




Maioneza se face din galbenusuri, mustar si uleiul adaugat cate putin in timp ce amestecam continuu. Putem folosi si 1-2 linguri de apa rece daca vom crede ca e necesar.Adaugam maioneza peste compozitie, pastrand cateva linguri pentru ornat salata.
Se decoreaza apoi dupa preferinta si imaginatie.
Multe alte poze cu salate pe care le-am facut.










2 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...