.

luni, 2 decembrie 2013

Tort cu nuca si ananas




Ingrediente:
 Blat:
5 oua
 5 linguri zahar
 100 gr nuca
100 gr faina
1lingurita praf de copt
5 linguri margarina lichida

Crema:
 1 plic budinca de ciocolata
 400 ml lapte
4 linguri zahar
200 ml frisca

1 compot de ananas
100 gr frisca

Mod de preparare
Blat:
 Ouale se separa si se bat albusurile spuma impreuna cu apa.Cand este bine batut se adauga zaharul si se bate bine pana cand acesta se topeste,se adauga galbenusurile si apoi  margarina lichida.Bezeaua batuta se va cam lasa in momentul in care se amesteca cu margarina dar nu este nici o problema.
Incorporam apoi nuca macinata,praful de copt si faina.
Blatul se coace intr-o forma cu diametrul de 20 cm.
Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in trei felii.
Budinca de ciocolata fiarta si racita se mixeaza bine impreuna cu frisca,
 Insiropam blatul cu siropul de la compot.Peste fiecare foaie de blat se pune un strat uniform de crema si bucati de ananas.Se acopera cu restul de crema si apoi se decoreaza cu crema si cu frisca batuta.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...