.

duminică, 8 decembrie 2013

Pui la cuptor cu sos de gutui caramelizate

Pentru o masa copioasa acesta reteta este ideala si foarte usor de facut.
Luam un pui destul de maricel,ca de este toata familia la masa.Il condimentam si-l infigem frumusel in tepusa cuptorului si-l punem la rotisor.Si-l lasam asa ceva vreme pana cand se rumeneste frumos si se coace foarte bine toata carnea.


Intre timp pentru a pregati sosul de gutui avem nevoie de: 2 gutui mari.2-3 linguri de zahar,1 lingura de unt.



Gutuile spalate se curata de coaja si se taie in felii subtiri.
Intr-o cratita se pune untul si zaharul  si se lasa pe foc amestacand pana cand zaharul se caramelizeaza

Adaugam feliile de gutui si le amestecam bine pentru ca fiecare bucata sa ajunga in contact cu zaharul caramelizat.Se adauga supa de pui sau apa calda cat sa acopere bine gutuile si se lasa apoi sa fiarba pana cand fructele s-au inmuiat suficient si a scazut binisor zeama.


Atat,e simplu,usor si va poftesc la masa!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...