.

marți, 19 noiembrie 2013

Tort cu crema de mure



Ingrediente:
Blat:
5 oua
5 linguri de apa
5 linguri de zahar
10 linguri de faina
1 praf de copt

Crema:
1 plic budinca de vanilie
400 ml lapte
4 linguri zahar
200 gr branza dulce
300 gr mure proaspata
150 gr zahar
1 plic budinca de capsuni

Mod de peparare:
 Blat:
Albusurile si apa se bat spuma.Se adauga zaharul.apoi galbenusurile.Incorporam la final faina si praful de copt.
Se pune compozitia in forma rotunda tapetata cu hartie de copt.Se coace 45 min.Se face testul cu scobitoarea.
Cand este gata se scoate de pe hartia de copt si se lasa sa se raceasca.
Se taie in doua.
Crema:
Budinca de vanilie se pregateste conform indicatiilor de pe plic si se pastreaza cada.Murea se pune cu zaharul sa fiarba cateva minute.Adaugam si praful de budinca si lasam sa fiarba pana se ingroasa.
Punem pe platou inelul de la forma de copt si asezam primul blat.Punem cu aceeasi masura(un polonic) in mijlocul blatului crema alba apoi peste crema de mure si tot asa alternativ tot la mijloc punem crema pana se termina amandoua.Asezam a doua foaie de blat si dam la rece 4-5 ore.
Se scoate apoi inelul si se decoreaza cu frisca si boabe de  mure,zmeura,si boabe de struguri.






2 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...