.

duminică, 10 noiembrie 2013

Chiftele de dovlecei



Ingrediente:
2 dovlecei
2-3 oua
 faina
sare si piepr
ulei
1 ceapa
 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare:
Dovleceii se curata de coaja,se dau pe razatoare,daca in mijloc au pra multi samburi,renuntam la acesta parte.
Presaram putina sare peste ei sise pu intr-un strecurator si se lasa sa se scurga bine de zeama. Inainte de a pregati compozitia de chiftele mai presam  dovleceii si vor mai lasa si restul de zeama.
Adaugam ouale,eventual sare daca mai este necesar,piper,ceapa si usturoiul foarte fin tocate. Amestecam si adaugam in compozitie si cateva linguri de faina,dupa ochi ,in asa fel sa avem o compozitie legata,nu tare.
 Chiftelele se pun cu lingura in tigaie in ulei incins si se prajesc pe ambele parti si apoi se scot pe servetele absorbante,pentru a scapa de excesul de ulei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...