.

marți, 12 noiembrie 2013

Mini turnulete aromate


Ingrediente:
Blat:
70 gr unt
200 gr zahar
8 oua
1 plic de praf de copt
2 plicuri de zahar vanilinat
100 gr faina
1 lingurita de sare

Crema:
450 ml lapte
3 galbenusuri
1 esenta de vanilie
80 gr zahar
50 gr amidon sau o budinca de vanilie

Pentur decor:
piersici,zahar pudra,zmeura,frunze de menta

Mod de preparare:
Blat:
 Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand se obtine o crema omogena,apoi se adauga galbenusurile si se amesteca pana ce crema devine alba si spumoasa.
Se adauga apoi faina si praful de copt si se amesteca. Toate albusurile se bat spuma cu sare si apoi se incorporeasa amestecand foarte usor in amestecul cu galbenusuri. Compozitia se imparte in doua parti egale si se pune in doua tavi egale tapetate cu hartie de copt.se coace fiecare tava cate 12 min. Se scoate de pa hartie si se lasa sa se raceasca.Se pot prepara cele doua blaturi si separat,impartind ingredientele in jumatate.
Crema:
 Laptele se fierbe.Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.se adauga amidonul si se omogenizeaza.Se toarna laptele clocotit peste amestecul de galbenusuri,se adauga si vanilia si se pune vasul pe foc si se fierbe pana cand se ingroasa.Se  lasa sa se racesca.
 Pentru montarea prajiturii se aseaza unul din blaturi in tava de copt,se intinde crema in strat uniform.Se pune al doile blat,se imbraca tava in folie alimentara si se da la rece pentru cel putin 2 ore.
Se taie apoi cu forma rotunda sau patrata in minitortulete care apoi se servesc pudrate cu zahar pudra si decorate cu felii de caise,zmeura si frunze de menta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...