.

vineri, 10 februarie 2012

Tort de ciocolata"Corset rosu"

Ingrediente:
Blat:
6 oua,6 linguri de apa,
6 linguri de zahar,2 linguri de cacao,10 linguri de faina,1 praf de copt,1 praf de sare.
Crema:600 ml frisca lichida,600 gr ciocolata menaj
Decor :Pasta de zahar.


Mod de lucru:
Blat: separam ouale,batem albusurile impreuna cu apa,adaugam zaharul,si apoi galbenusurile.Batem pana se obtine o spuma tare si s-a topit zaharul.
Amestecam apoi usor faina,cacaua si praful de copt.
 




Coacem blatul in tava dreptunghiulara.
Pentru acest tort am copt 3 asfel de blaturi si pentru formele de san am copt un blat din 3 oua in 2 boluri din inox.
Crema:Punem frisca si ciocolata intr-o cratita la foc pana se topeste ciocolata fara a fierbe frisca.
Dam crema la rece. Dupa ce s-a racit o mixam pana devine o crema spumoasa.






Trecem apoi la montatul tortului.
















Un comentariu:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...