.

joi, 2 februarie 2012

Petale rosii pe zapada


BLAT
- 200 g unt
- 150 g zahar
- 4 oua
- 5 plicuri zahar vanilinat
- 200 g faina
- 1 plic praf budinca ciocolata
- 1 plic praf de copt
- 100 ml lapte
CREMA:
- 15 g gelatina
- 750 ml lapte
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 5 galbenusuri
- 100 g zahar tos
- 1 lingura apa de roze
- zeama de la o lamaie
- 350 ml frisca
MOD DE PREPARARE:
Se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilinat.
Se inglobeaza galbenusurile pe rand.
Imagine
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu praful de budinca, alternand cu laptele si se omogenizeaza.

Albusurile se bat spuma.Se amesteca usor in compozitie.
Imagine
Aluatul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace cca. 25 minute in cuptorul incins la foc mediu.
Mod de preparare crema:
se fierbe laptele cu vanilia,galbenusurile se amesteca cu zaharul si se adauga laptele peste.Se pun din nou pe foc dar nu se fier,doar se incalzesc.
Se adauga apoi gelatina dizolvata si se raceste crema in apa rece,cat mai rapid.Cand a inceput sa se intareasca se adauga si frisca batuta.
aceasta crema se pune peste blat si se lasa la frigider cateva ore.
Se pregatesc intre timp petalelede trandafir.
Petale de la trandafiri rosii care nu au fost stropiti cu substante toxice,se spala,se trec prin albus de ou si apoi prin zahar tos, se lasa putin la uscat si se aseza pe prajitura care a fost portionata inainte.
Imagine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...