.

joi, 2 februarie 2012

Prajitura cu scortisoara

Aluat: 450gr faina,50gr praf de budinca de vanilie,25gr drojdie proaspata,
150gr zahar,50gr ulei,20gr untura vegetala,1 lingurita sare,200ml apa in care s-au amestecat 30gr lapte praf,o mana de cranberryes uscate
(eu am pus margarina in loc de untura vegetala
stafide in loc de cranberryes
lapte in loc de apa cu lapte praf)
Pentru uns si presarat:
unt topit
zahar amestecat cu scortisoara
Cum procedam:
Se face o maia din drojdia lichefiata cu o lingurita de zahar,2 linguri de faina si pin lapte caldut.
Se amesteca faina cu praful de budinca,se adauga uleiul,untura
vegetala,maiaua,restul de lapte in care s-a dizolvat zaharul,sarea si cranberryes care au fost inmuiate in putin suc de fructe si apui scurse.
Se framanta un aluat neted si elastic care se lasa apoi la crescut.


se imparte apoi in 12 parti egale


Se intinde si se unge cu unt si apoi se presara cu zahar amestecat cu scortisoara





se ruleza strans si se formeaza o ptcoava
Se pun in primul rand 6 potcoave in forma de cerc



Al doilea rand din 5 potcoave


deasupra se face un cerc


Se lasa la crescut 45 min se unge cu ou amestecat cu putin lapte si se da la cuptor la foc mic.Deasupra se stropeste cu glazura de zahar.(eu nu am mai facut)






A iesit foarte buna si pufoasa si dulce.
Aceasta reteta este facuta dupa reteta  blogul DANEZEI 13 .Multumesc pentru reteta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...