.

joi, 2 februarie 2012

Prajitura BUCHET DE TRANDAFIRI


Ingrediente:
Aluat
200 gr faian,100 gr unt,50 gr miere,1 galbenus.
 Umplutura
6 mere,2 lamai,50 gr zahar,50 gr unt,150 gr stafide.
Sirop
50 gr unt,50 gr zahar,1 lingura cacao.
Mod de preparare:
Merele se spala si se curata de cotoare cu ajutorul dispozitivului special.Se feliaza apoi in felii de 2-3mm.
Intr-o cratita punem apa (1-2 l),zaharul si zeama de la lamai si untul.Cand fierbe siropul se pun rondelele de mar si se lasa 2-3 min,se scot cu o spumiera,se lasa la racit ,iar apoi se modeleaza in forma de trandafiri.
Aluatul se framanta din ingredientele pregatite.Se intinde o foaie care se aseaza in tava unsa cu unt sau margarina.
Se fierbe in acest timp si siropul.
trandafirii din mar se aseaza pe aluat,in mijlocul lor se pun stafide si apoi se stropesc cu sirop.



Prajitura se coace 10 min la foc mai iute si apoi 15 min la foc mediu. Se portioneaza rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...