.

duminică, 15 mai 2011

Tort"Franturi de evantai''


Blat:10 oua,10 linguri de zahar,10 linguri de apa,20 llinguri  de faina,3 linguri sirop de afine,1 praf de copt.
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma,se aduga zaharul si continuam sa batem,adaugand intre timp si galbenusurile.
Cu o lingura amestecam apoi usor de sus in jos pe rind cele 20 linguri faina si praful de copt.Impartim compozitia in 2 parti egale.Intr-una din parti adaugam siropul de afine si-l incorporam.Apoi in forma rotunda de tort,tapetata cu hartie de copt punem pe rand cu polonicul de supa cate un polonic de copozitie alba si una colorata cu siropul de afine.Coacem apoi timp de o ora la foc mic.
Dupa ce s-a racit si taiem blatul pe 2 locuri el va arata asa:
Crema:1 litru  de lapte,3 plicuri budinca de vanilie,12 linguri zahar se fierb si se lasa apoi la rece acoperita cu folie alimentara ca sa nu faca pojghita.
Dupa ce crema este rece se mixeaza bine impreuna cu 250 gr margarina Rama pana devine spumoasa.

Blaturile se insiropeaza cu sirop de apa,zahar si esenta de rom.
Se umple tortul si apoi se acopera cu ciocolata topita si amestecata cu cateva linguri de lapte si 2 linguri de ulei.Se decoreaza cu ciocolata alba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...