.

luni, 16 mai 2011

Tort"Cos cu trandafiri"


Imagine

Blat:
10 oua,10 linguri apa,10 linguri zahar,20 linguri faina,1 praf de copte si coaja de la o portocala
Se bat bine albusurile,apa si coaja de portocala                                                                       
Se adauga apoi cele 10 linguri de zahar si continuam sa batem pana se topeste zaharul                          
Amestecam si galbenusurile.Apoi adaugam faina si praful de copt amestecand usor de jos in sus,pana se incorpreaza toata faiana.Se pune in forma si se coace la foc mic                                                              30-40min.                                                                                                                                       Dupa ce s-a racit am taiat blatul pe doua locuri obtinand 3 foi.Am folosit la insiropat  un sirop din apa zahar si esenta de rom.                                                                                                                        
Crema
Am facut Crema Ganache din 400ml frisca si 400 gr ciocolata. Frisca se pune pe foc impreuna cu ciocolata si se amesteca incontinuu pana ce aceasta din urma se topeste,apoi o lasam la rece cateva ore.O mixam bine pana devine spumoasa.Vom obtine o crema delicioasa si foarte spumoasa.          

Am ornat cu frisca alb si roz si decoruri din pasta de lapte praf.
blatul
Imagine
crema ganache
Imagine
frisca
Imagine  



2 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...